زمان مطالعه: 3 دقیقه

کیست مویی، که به نام سینوس پیلونیدال نیز شناخته می‌ شود، یکی از بیماری های شایع است که ممکن است در ناحیه پایین کمر یا نواحی خاص دیگری از بدن به خصوص در بدن مردان به وجود آید. این کیست‌ به طور کلی می‌ توانند باعث درد، التهاب و عفونت شدید شده و به صورت کلی نیازمند انجام جراحی هستند که فرد با انجام آن باید نکات مراقبتی را به خوبی رعایت کند. بنابراین در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به بررسی دقیق نحوه پانسمان کردن کیست مویی بعد از جراحی بپردازیم.

عکس پانسمان کیست مویی

پانسمان کیست مویی

به طور کلی باید گفت که درمان کیست مویی وابسته به شدت وضعیت فرد و شدت حاد بودن بیماری متفاوت است . در موارد خفیف، درمان‌ های خانگی و مراقبت‌ های پزشکی برای رفع کیست مویی مناسب و کاربردی بوده ، اما در برخی موارد شدیدتر ابتلا به کیست مویی، ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.بنابراین در هر صورت، رعایت نکات بهداشتی پس از جراحی بسیار مهم است تا از عفونت جلوگیری شده و روند بهبودی تسریع یابد. یکی از این نکات مهم و بهداشتی بعد از جراحی ، تعویض کردن پانسمان های بعد از عمل است. معمولا هدف از پانسمان، حفاظت از زخم و جلوگیری از ورود میکروب‌ ها به محل جراحی است. پانسمان باید به طور منظم تعویض شود تا زخم در شرایط بهداشتی مناسب قرار گیرد.همچنین پانسمان کردن نادرست یا دیر به دیر تعویض شدن آن می‌ تواند منجر به عفونت و تاخیر در بهبود زخم شود.

چگونه پانسمان کیست مویی را تعویض کنیم؟

تعویض صحیح پانسمان یکی از ارکان مهم در روند بهبودی است؛ به طور کل پس از عمل جراحی، پانسمان باید به طور مرتب هر ۲۴ ساعت یک‌ بار یا طبق توصیه پزشک تعویض شود. در صورت بروز علائمی مانند ترشحات بیشتر، خونریزی یا بوی ناخوشایند، تعویض پانسمان باید سریع‌ تر انجام شده یا مرتبا شستشو داده شود. همچنین ناگفته نماند که برای تعویض پانسمان، ابتدا باید دست‌ ها به خوبی شسته شده و مواد استریل مورد استفاده قرار گیرند تا احتمال عفونت به حداقل برسد.

شستشوی بعد از عمل کیست مویی

پس از جراحی کیست مویی، شستشوی بعد از عمل باید با دقت کامل انجام شده تا از ایجاد عفونت در زخم جلوگیری شود. به علاوه برای تمیز کردن زخم ، نباید از هیچگونه مواد شیمیایی یا محصولات تحریک‌ کننده برای شستشو زخم و ناحیه تحت درمان استفاده کرد. (معمولا شستشوی بعد از عمل کیست مویی به واسطه سرم های مخصوص شستشو انجام می شود)
همچنین در حالت عادی بهتر است محل جراحی تا حد امکان خشک نگه داشته شود، چرا که رطوبت می تواند باعث رشد باکتری‌ ها و به دنبال آن عفونت گردد. (می توان از سشوار با باد ملایم و فاصله دور برای خشک کردن آن کمک گرفت)

برای دریافت مشاوره تخصصی  از متخصصین شفا کلینک فرم تماس زیر را پر کنید!

علائم عفونت بعد از عمل کیست مویی

پس از عمل جراحی کیست مویی، توصیه می شود که به صورت دقیق به علائم زخم توجه داشته تا بهبودی را دچار تداخل نکند.
به طور کلی علائم عفونت معمولاً شامل قرمزی، تورم، درد شدید، ترشح چرک و بوی بد از محل جراحی و طولانی شدن فرایند درمان می‌ شود. بنابراین با شستشو دادن روزانه زخم و تعویض به موقع پانسمان کیست مویی ،از بروز عفونت جلوگیری کنید. برخی از راهکار های کاربردی جهت پیشگیری از عفونت زخم کیست مویی بعد از عمل عبارت اند از:

  • استراحت کافی: استراحت به بدن کمک می‌ کند تا سریع‌ تر بهبود یافته و زخم‌ ها نیز زودتر ترمیم شوند.
  • تعویض منظم پانسمان: تعویض روزانه و به موقع پانسمان ها موجب پاکیزه ماندن زخم شده و از عفونت آن پیشگیری می کند.
  • مراقبت از زخم: جلوگیری از تماس مستقیم زخم با رطوبت و استفاده از پمادها و داروهای ضدعفونی‌ کننده کمک می‌ کند تا بهبود زخم تسریع شود.

عکس آموزش پانسمان کردن کیست مویی

توصیه نهایی

مراقبت‌ های پس از جراحی کیست مویی از مهم‌ ترین عواملی می باشند که می‌ تواند روند بهبودی را تسریع بخشیده و از بروز مشکلات و عوارض بعدی جلوگیری کند. از این رو، اهمیت نحوه پانسمان کیست مویی و تعویض منظم آن، شستشوی کیست مویی و استفاده از پماد ها و دارو های توصیه شده از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. رعایت این موارد علاوه بر کاهش دوره نقاهت بعد از جراحی ، از سختی و دشواری آن نیز می کاهد.