گوشت اضافه مقعد یک عارضه بسیار ناخوشایند و دردناک است که موجب بروز خارش ، سوزش مقعد ، درد یا حتی خونریزی مقعد می شود. بروز این مشکل به علتهای گوناگونی وابسته است که یکی از مهمترین آنها یبوست و مشکلات گوارشی است. البته که در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به بررسی دقیق نحوه درمان گوشت اضافه مقعد و علت بروز آن بپردازیم.
گوشت اضافه مقعد چیست؟
گوشت اضافه مقعدی شامل برآمدگی های کوچک یا بزرگ از بافت نرم در اطراف دهانه مقعد هستند که علائم دردناکی نیز به دنبال دارند. این برآمدگی ها معمولاً غیر سرطانی و خوش خیم هستند و به دلایل مختلفی از جمله بواسیر، زخم های مقعدی، عفونت ها یا التهابات مزمن ناحیه شکل می گیرند. نکته حائز اهمیت این است که اگرچه گوشت اضافه مقعدی معمولاً بی خطر و قابل درمان است، اما در برخی موارد حاد می تواند باعث ناراحتی فرد و حتی اختلال در فرایند زندگی روزمره شود.
گوشت اضافه مقعد چه علائمی دارد؟
اصلی ترین نشانه وجود گوشت اضافه مقعدی ، برجستگی گوشتی در ناحیه مقعد است ؛ البته که این علائم به صورت کلی به محل قرارگیری و شدت حاد بودن آن وابسته است. برخی از نشانه های کلی ابتلا به گوشت اضافه مقعدی عبارت اند از:
- خارش مقعد : پوست ناحیه مقعد در اثر گوشت اضافه میتواند سبب خارش مداوم مقعدی شده که در برخی موارد با التهاب نیز همراه است.
- درد یا سوزش مقعدی: درد یا سوزش هنگام اجابت مزاج یکی از اصلی ترین علائم رایج گوشت اضافه مقعد است.
- برآمدگی : برآمدگی های برجسته در ناحیه مقعد که کاملا قابل لمس بوده و ممکن است در موارد اجابت مزاج سخت نیز برجسته تر شوند.
- اختلال در فرایند تمیز کردن ناحیه: وجود بافت گوشت اضافه در ناحیه مقعدی میتواند فرایند تمیز کردن مقعد و دفع را دشوار کرده و در نهایت احتمال عفونت نیز بالا می رود.
- خونریزی: خونریزی مقعدی در صورت تحریک یا آسیب به بافت اضافه از دیگر علائم وجود گوشت اضافه مقعدی است.
- بارداری یا اضافه وزن: بارداری یا اضافه وزن می تواند موجب بروز مشکلات گوارشی یا مقعدی شود که گوشت اضافه مقعدی یکی از مهمترین آنها به شمار می رود.
علت گوشت اضافه مقعدی
گوشت اضافه مقعدی علت های گوناگونی دارد که یکی از اصلی ترین آنها ، اجابت مزاج دشوار شامل یبوست یا اسهال است. یبوست یا خشکی مزاج به دلیل فشاری که به ناحیه مقعد وارد می کند ، می تواند سبب تحریک گوشت و پوست ناحیه شده و در نتیجه علت اصلی گوشت اضافه به شمار می رود. علاوه بر آن گوشت اضافه مقعد علتهای دیگری نیز دارد که عبارت اند از:
زخم یا شقاق مقعدی یکی از اصلی ترین علتهای بروز گوشت اضافه مقعد است که در اثر یبوست و شقاق به وجود می آید. بی توجهی به درمان این مشکل سبب تشدید و حاد شدن آن خواهد شد.
هموروئید : هموروئید نیز یکی از اصلی ترین علتهای گوشت اضافه مقعدی است که می تواند موجب گوشت اضافه مقعد و برجستگی هایی در این ناحیه شود.
جراحی: داشتن سابقه جراحی یا باقی ماندن زخم اسکار ناشی از آن نیز می تواند سبب بروز گوشت اضافه مقعد شود.
گوشت اضافه مقعد چگونه درمان می شود؟
به صورت کلی در صورتی که گوشت اضافه مقعدی در مراحل خفیف باشد ، درمان آن با استفاده از دارو یا روشهای غیر تهاجمی امکان پذیر است اما در برخی مواردی که گوشت اضافه در وضعیت حاد و وخیم قرار گرفته باشد ، انجام جراحی یا عمل لیزر برای آن توصیه می شود ؛ چرا که این زائده به خودی خود درمان نشده و به هیچ عنوان بدون به کار گیری درمان پزشکی از بین نخواهد رفت. در نتیجه در صورت بروز هرگونه عارضه غیر طبیعی حتما و سریعا به پزشک متخصص مراجعه نموده و آن را تحت درمان قرار دهید.
سخن نهایی
بیماری های نشیمنگاهی تاثیر بسیار زیاد و مستقیمی بر کیفیت زندگی افراد داشته و می تواند سلامت و فعالیت های روزمره افراد را تحت تاثیر قرار دهد. گوشت اضافه مقعد نیز یک عارضه دردناک است که موجب احساس ناخوشایند شده که می تواند درد ، خونریزی ،احساس ناخوشایند و علائم دیگر را برای افراد به همراه داشته باشد. در نتیجه توصیه می شود که افراد هرگونه علائم ناشی از اختلالات نشیمنگاهی را جدی گرفته و برای درمان آن در اسرع وقت اقدام نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید