زمان مطالعه: 14 دقیقه

برای درمان بواسیر  راه های مختلفی وجود دارد. با توجه به نوع و شدت این بیماری نشیمنگاهی ، یک از راه های درمانی که در ادامه به آن ها پرداخته می شود ، از سوی متخصص اتخاذ می گردد. برخی از افراد به دلیل تصورات اشتباهی که در مورد این بیماری دارند آن را پنهان کرده و ممکن است برای درمان آن اقدام نکنند که این امر موجب حاد شدن بواسیر شده و مشکلات زیادی را برای آن ها خواهد داشت.

درمان بواسیر

این بیماری به علت پارگی و کشیدگی رگ ها و مویرگ های موجود در ناحیه مقعد ایجاد می شود که این کشیدگی و پارگی نیز بنا به دلایل مختلفی همچون وارد شدن فشار بیش از حد به رگ های مقعد در اثر بارداری و یبوست اتفاق می افتد. فشاری که به رگ های این ناحیه وارد می شود صدماتی را ایجاد خواهد کرد که درجات مختلفی خواهد داشت که عبارتند از:

  • درجه 1: اجابت مزاج در این نوع از بیماری با دفع خون روشن همراه بوده و علائمی همچون بیرون زدگی ندارد.
  • درجه 2: از علائم این عارضه ، بیرون زدگی است که خود به خود به درون بر می گردد.
  • درجه 3: این بیماری با بیرون زدگی همراه بوده ولی فقط با فشار دست به داخل باز می گردد.

تمامی انواع این بیماری به راحتی قابل درمان بوده و هیچگونه جای نگرانی نیست.

درمان بواسیر با لیزر

زمانی که از درمان هموروئید با روش های پزشکی صحبت می شود افراد گمان می کنند که از چاقو و تیغ جراحی استفاده خواهد شد، در صورتی که چنین نبوده و با پیشرفت علم پزشکی روش هایی برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می گیرند که بسیار ایمن و کم تهاجم می باشند. از جمله موثرترین، کارآمدترین و جدید ترین این تکنیک ها، درمان هموروئید با لیزر می باشد.

شفا کلینیک با بهره گیری از جدیدترین متدها و دستگاه های روز دنیا، برخورداری از کادر درمانی متخصص و کاربلد و داشتن کارنامه ای درخشان در زمینه درمان بواسیر با لیزر ، به ارائه خدمات درمان بیماری های نشیمنگاهی با لیزر به بیماران می پردازد.

روش های خانگی درمان بواسیر

این بیماری با سبک زندگی افراد و نحوه تغذیه آن ها رابطه مستقیم داشته و به همین دلیل درمان های خانگی تاثیر زیادی در کنترل و کاهش علائم این بیماری دارند. 2 نکته قابل توجه در رابطه با درمان بولسیر با روش های خانگی عبارتند از:

از دیدگاه پزشکی درمان خانگی هموروئید ، یک درمان قطعی به حساب نیامده و تنها برای کاهش و کنترل نشانه های بواسير و در کنار روش های دیگر استفاده می شود. درمان خانگی زمانی اثرگذار خواهد بود که عارضه حاد نبوده و در درجات خفیف خود قرار داشته باشد.

درمان بواسیر

از جمله راهکارهای خانگی درمان بواسیر عبارتنداز:

  1. نوشیدن آب 8 تا 9 بار در روز
  2. مصرف مواد غذایی، میوه و سبزیجات حاوی فیبر زیاد
  3. خودداری از مصرف نوشیدنی های حاوی الکل
  4. نشستن در وان آب گرم به مدت 20 دقیقه

درمان با طب سنتی، درمان با کش پلاستیکی یا رابربند، درمان دارویی و درمان با اسکلروتراپی از دیگر روش های درمان بواسیر می باشند.

درمان بواسیر با دارو

همانطور که میدانید بهترین روش برای درمان این بیماری نشیمنگاهی، جراحی با لیزر است ولی در برخی موارد که این عارضه خیلی وخیم نبوده و در مراحل ابتدایی قرار داشته باشد می توان آن را با دارو کنترل یا درمان نمود.

داروهای موثر در درمان بواسیر

استفاده از پماد هایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد با تاثیری که در بی حس نمودن موضع و قابض کردن آن دارند قادر به برطرف کردن علائم این بیماری بوده و در برخی موارد می تواند آن را درمان کند. پماد آنتی هموروئيد معروف ترین این پمادها است که در بهبود بخشیدن به علائم هموروئید نقش موثری دارد.

استروئید ماده اصلی پمادهای مورد استفاده برای درمان بواسیر می باشد به همین دلیل مصرف مداوم آن ممکن است در افراد مشکلات پوستی به وجود آورد لذا استفاده از این پمادها تنها یک هفته مجاز بوده و نباید بیشتر از این مدت مورد استفاده قرار گیرند.

از جمله این داروها:

  • پماد ایپروئید
  • پماد هیدروکورتیزون
  • پماد مشک
  • لوسیون و پماد پراموکسین
  • پماد نیتروگلیسیرین
  • پماد لیدوکائین
  • پماد ام جی
  • داروی روهمورین

درمان بواسیر

 

پماد هیدروکورتیزون

این پماد معمولاً به منظور رفع علائم بیماری و درمان بواسیر همچون تورم، درد و خارش کاربرد دارد. در هنگام استفاده از این دارو توجه داشته باشید که با دهان، گوش، بینی و چشمانتان برخورد نکند.

پماد نیتروگلیسیرین

ترکیبات این پماد به گونه ای است که به محض جذب شدن توسط بدن،  no آزاد کرده و با گشاد نمودن عروق ناحیه مقعد موجب گردش طبیعی خون در این ناحیه شده و به این ترتیب به درمان هموروئید می پردازد. تسکین سوزش و درد مقعد از دیگر تاثیرات این دارو بوده و افراد به منظور جلوگیری از بروز عوارض احتمالی باید از مصرف همزمان آن با سالیسیلات ها اجتناب نمایند.

پماد مشک

هفت داروی گیاهی و طبیعی بزوار مصنوعی، کالامین، مشک، بوراکس، کهربا، گلابی و بورنول در ترکیب این دارو جهت درمان بواسیر مورد استفاده قرار می گیرند. با مصرف داروی مشک سموم از ناحیه مقعد پاکسازی شده و به تولید بافت جدید کمک می شود. همچنین استفاده از این دارو با حفظ رطوبت ناحیه مقعدی موجب راحت تر شدن عمل دفع شده و به این ترتیب تورم و درد این ناحیه را کاهش می دهد.

پماد لیدوکایین

پماد لیدوکایین که یک بی حس کننده موضعی است راه انتقال پیام های عصبی را با بستن کانال کلسیم به دستگاه عصبی مرکزی مسدود می کند. به همین دلیل بیمار هیچگونه دردی را حس نمی کند. درمان عروق بواسیری از دیگر کاربردهای این پماد بوده و ضدالتهاب است. بهتر است در صورت داشتن حساسیت موضعی یا بارداری از مصرف لیدوکایین پرهیز کرد.

درمان بواسیر

 

پماد ایپروئید

این پماد به دلیل داشتن اثرات ضدالتهابی، بی حس کنندگی، قابض کنندگی و ضد درد بودن به عنوان یک داروی رایج برای درمان هموروئید به شمار می رود. پماد ایپروئید به دلیل عوارضی که دارد نباید بیش از 7 روز مورد استفاده قرار گیرد.

پماد و لوسیون پراموکسین

یکی از داروهای پرکاربرد در درمان بواسیر پراموکسین است که قادر به از بین بردن سوزش، درد و خارش می باشد. افراد در نظر داشته باشند که به هیچ عنوان بدون مشورت از پزشک نباید از این دارو برای کودکان زیر 12 سال استفاده کرد. درمان گزش حشرات، اگزما، آبله مرغان، آفتاب سوختگی و سرخک از جمله کاربردهای پماد لوسیون پراموکسین-کالامین می باشد که از دیگر محصولات این پماد است. نازک شدن پوست، بروز تاول، خارش پوست، خشکی و سوزش از جمله عوارض ناشی از استفاده این پماد هستند.

پماد ام جی

برای ساخت این پماد از گیاهی بهره گرفته می شود که التیام بخش و ضد التهاب بوده، ضد قارچ و ضدباکتری می باشد و دارای اثر منقبض کنندگی است و تاثیر زیادی در بهبود زخم دارد. گیاه مورد نظر به دلیل داشتن یون های وازواکتیو و یون های منقبض کننده عروق در بهبودی بواسیر تاثیر زیادی دارد.

درمان بواسیر

 

دارای روهمورین

از داروی روهمورین می توان به عنوان یکی از موثرترین و بهترین داروها برای درمان بواسیر نام برد که با خشک نمودن عروق بواسیری به درمان این بیماری می پردازد. ترکیبات این دارو به گونه ای است که در برخی موارد موجب بهبود و درمان شقاق های احتمالی می شود. این دارو را باید زمانی مصرف کرد که معده خالی باشد به همین ترتیب قبل از نهار و شام و طبق نظر پزشک دو عدد از این دارو را مصرف کنید. استفاده از این دارو معمولاً تا برطرف شدن کامل ناراحتی توصیه شده و استفاده از آن در دوران شیردهی و بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.

بهترین داروی درمان بواسیر

از پماد و شیاف آنتی هموروئید می توان به عنوان موثرترین دارو برای درمان هموروئید نام برد. این دارو نه تنها موجب بهبود بخشیدن به علائم و درمان بیماری می شود که در درمان دیگر اختلالات مقعدی همچون خارش مقعدی، التهاب راست روده و شقاق نیز موثر است.

افراد باید در نظر داشته باشند که استفاده از داروهای ذکر شده موجب درمان قطعی بیماری نشده و تنها در بهبود بواسیرهای درجه 1 و 2 کاربرد داشته و پاسخگوی موارد شدیدتر این بیماری نیست.

جراحی و لیزر بهترین و قطعی ترین روش برای درمان بواسیر هستند که روش جراحی به دلیل داشتن درد ودردسر زیاد امروزه کمتر مورد استفاده قرار گرفته و لیزر که روشی قطعی، بدون درد با حداقل میزان خونریزی و درد است بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان بواسیر

 

طول درمان بواسیر خارجی چقدر است؟

طول درمان بواسیر خارجی به عوامل مختلفی مانند شدت بیماری، روش درمان و مراقبت های بعد از درمان بستگی دارد.

در موارد خفیف، بواسیر خارجی ممکن است طی چند روز یا چند هفته با درمان های خانگی بهبود یابد. درمان های خانگی مانند نشستن در آب گرم، استفاده از کرم های موضعی و مصرف داروهای مسکن می توانند به تسکین علائم بواسیر خارجی کمک کنند.

در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به درمان پزشکی یا جراحی باشد. درمان های پزشکی مانند بستن رگ های مقعدی با طناب لاستیکی یا اسکلروتراپی می توانند به درمان بواسیر خارجی کمک کنند. جراحی نیز یک گزینه درمانی برای بواسیر خارجی است که در آن رگ های مقعدی آسیب دیده برداشته می شوند.

در دوران نقاهت بعد از درمان بواسیر خارجی، باید از فعالیت های بدنی شدید خودداری کنید و رژیم غذایی پرفیبر و آب فراوان داشته باشید. این اقدامات می توانند به بهبود سریع تر زخم ها و کاهش خطر ابتلا به عفونت کمک کنند.

به طور کلی، طول درمان بواسیر خارجی می تواند از چند روز تا چند هفته متغیر باشد. در موارد شدید، ممکن است درمان بواسیر خارجی چندین ماه طول بکشد.
در اینجا چند نکته برای تسریع روند بهبود بواسیر خارجی آورده شده است:

  • از نشستن طولانی مدت خودداری کنید.
  • از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید.
  • از مصرف غذاهای پرادویه و تند خودداری کنید.
  • از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید.

اگر علائم بواسیر خارجی شما طی چند روز یا چند هفته بهبود نیافت، باید به پزشک مراجعه کنید.

مزایای درمان بواسیر خارجی با لیزر

درمان بواسیر خارجی با لیزر یکی از جدیدترین و موثرترین روش های درمان این بیماری است. این روش مزایای زیادی نسبت به سایر روش های درمانی مانند جراحی سنتی دارد. برخی از مزایای درمان بواسیر خارجی با لیزر عبارتند از:

  • سرعت عمل: لیزر درمانی یک روش سرپایی است که معمولاً در عرض چند دقیقه انجام می شود.
  • کاهش درد و ناراحتی: لیزر درمانی نسبت به جراحی سنتی درد و ناراحتی کمتری دارد.
  • دوره نقاهت کوتاه تر: دوره نقاهت لیزر درمانی معمولاً کوتاه تر از جراحی سنتی است.
  • عوارض جانبی کمتر: لیزر درمانی نسبت به جراحی سنتی عوارض جانبی کمتری دارد.

در لیزر درمانی، از لیزر برای بستن رگ های مقعدی آسیب دیده استفاده می شود. لیزر با ایجاد گرما باعث انقباض و بسته شدن رگ ها می شود. این روش معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود و نیازی به بستری شدن ندارد. لیزر درمانی یک گزینه درمانی موثر برای بواسیر خارجی است که می تواند مزایای زیادی نسبت به سایر روش های درمانی داشته باشد.

عوارض درمان بواسیر با لیزر

در اینجا برخی از عوارض جانبی احتمالی لیزر درمانی بواسیر خارجی آورده شده است:

  • خونریزی: خونریزی خفیف پس از لیزر درمانی شایع است و معمولاً خود به خود برطرف می شود.
  • درد: درد خفیف تا متوسط پس از لیزر درمانی ممکن است رخ دهد که با داروهای مسکن قابل کنترل است.
  • عفونت: خطر عفونت پس از لیزر درمانی بسیار کم است.

اگر در مورد لیزر درمانی بواسیر خارجی سوال یا نگرانی دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید

پس از درمان بواسیر و بعد از مرخص شدن از بیمارستان چه کنیم؟

در بیشتر موارد بیمار هیچگونه مشکل خاصی نداشته و با صلاحدید پزشک همان روز از بیمارستان مرخص شده و به خانه باز می گردد. باقی روز بعد از مرخصی از بیمارستان به خوبی استراحت کنید، با این کار در صورتی که درمان بواسیر با جراحی صورت گرفته باشد اثرات ماده بیهوشی که در شما باقی مانده است بهبود خواهد یافت. از آشنایان و دوستان خود در خواست نمایید که شما را به مدت 24 ساعت همراهی نماید زیرا در این مدت زمان نیازمند مراقبت و همراهی یک فرد آشنا خواهید بود.

آیا بعد از درمان بواسیر با جراحی، بیمار دچار خونریزی خواهد شد؟

بروز مقداری خونریزی بعد از عمل کاملاً طبیعی بوده و فرد با مشاهده خونریزی نباید دچار نگرانی شود زیرا این امر موقتی بوده، به تدریج از میزان خونریزی کاسته شده و بعد از مدتی به طور کامل برطرف خواهد شد. چنانچه خونریزی بسیار شدید و بیش از حد معمول باشد یا بیش از اندازه به طول بیانجامد باید به پزشک خود مراجعه کنید.

آیا بعد از جراحی دچار درد خواهید شد؟

چنانچه درمان با عمل جراحی انجام شده باشد فرد بعد از آن درد تقریباً زیادی را متحمل خواهد شد که به راحتی می تواند درد خود را با مسکن هایی که پزشک برایش تجویز می کند (همچون انواع ملین ها و آنتی بیوتیک ها یا برخی پمادها) تسکین دهید.

آیا بعد از درمان بواسیر ، امکان عود مجدد آن وجود دارد؟

بله، ممکن است این بیماری بعد از عمل مجداً عود نماید اما رعایت نکاتی که در ذیل به آن ها اشاره کرده ایم موجب به حداقل رساندن احتمال بازگشت بیماری خواهید شد.

  • با داشتن یک رژیم غذایی سالم متشکل از غذاهای پرفیبر و سایر اقدامات از سفتی مدفوع پیشگیری نمایید؛ از جمله موادغذایی حاوی فیبر فراوان می توان به میوه هایی همچون آلو، غلات از جمله موسلی، نان قهوه ای، برنج، پاستا، انواع سبزیجات و صیفی جات اشاره نمود. توصیه پزشکان متخصص شفا کلینیک به بیماران این است که روزانه 5 وعده 80 گرمی سبزیجات و میوه میل نمایند.
  • به میزان زیاد (به طور حدودی 3 لیتر در روز) آب و مایعات مصرف نمایید این کار موجب نرم تر شدن مدفوع و در نهایت دفع راحت تر آن می گردد.
  • هنگام دفع مدفوع به خودتان فشار نیاورده و برای مدت زمان طولانی در توالت ننشینید.
  • دفع مدفوع را به هیچ وجه به تعویق نیانداخته و هر زمان که حس کردید نیاز به دفع دارید به توالت بروید.

مراقبت های بعد از درمان بواسیر

 

مراقبت های بعد از درمان بواسیر

بعد از تکمیل فرایند درمان بواسیر ، پزشک دستورالعمل هایی را به شما توصیه می کند که بعنوان بخش لاینفک پروسه درمان خود، موظف به اجرای دقیق آنها جهت دستیابی به یک نتیجه مطلوب از درمان هستید. این دستورالعمل ها عبارتند از:

  • بعد از جراحی، وعده های غذایی نرم از قبیل غذاهایی که هضم آنها آسان است میل کنید.
  • اجازه بدهید پانسمانی که در زمان جراحی بر روی ناحیه درمان قرار داده شده است، به مدت 4 الی 6 ساعت در محل خود باقی بماند. گاهی تا چند هفته بعد از جراحی، از ناحیه درمان، ترشحاتی خارج می شود. تا زمان خشک شدن ترشحات می توانید بر روی ناحیه، گاز استریل قرار دهید. در صورت آغشته شدن گاز استریل به ترشحات، آن را تعویض کنید.
  • بعد از جراحی، تجربه کردن خونریزی ملایم تا متوسط، شبیه به خونریزی که در دوران قائدگی خانم ها اتفاق می افتد، دور از انتظار نیست. اگر خونریزی شدید بود یا به صورت لخته های خون از ناحیه درمان خارج شد، به پزشک اطلاع دهید.
  • حمام آب داغ می تواند در تسکین درد، کمک قابل ملاحظه ای نماید. این کار همچنین به تمیز شدن ناحیه درمان بعد از مدفوع کردن کمک می کند. هر دو الی سه ساعت یکبار به مدت ده دقیقه در در وان آب گرم بنشینید.
  • جهت کمک به تسکین درد بعد از جراحی، خصوصاً در صورت اجرای فرایند جراحی با روش آنورکتال، می توانید از پاروکست یا یک نارکوتیک جایگزین، هر 4-6 ساعت یکبار برای تسکین درد استفاده کنید.
  • ایبوپروفن 600 میلی گرم هر 8 ساعت یکبار به مدت 3 روز نیز در تسکین درد، بسیار کارساز است.
  • پماد بی حس کننده جهت استعمال در ناحیه درمان، هر 4 ساعت یکبار، گزینه دیگری برای تسکین درد می باشد. این محصول تنها در صورت تجویز پزشک، باید مورد استفاده قرار گیرد.
  • مکمل های فیبر، یک اسکوپ، دو بار در روز با مقدار فراوان آب را فراموش نکنید.
  • در حالت نرمال، باید 8 ساعت بعد از جراحی، ادرار کنید. اگر این اتفاق نیافتاد، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • به مدت 2 هفته بعد از جراحی، از بلند کردن اجسام سنگین، خودداری کنید.
  • در طول این دو هفته، از مصرف آسپرین، ویتامین E، روغن ماهی، کومادین و دیگر رقیق کننده های خون، جز در صورت تجویز پزشک، خودداری کنید.
  • در طول دوره مصرف داروهای نارکوتیک، از رانندگی کردن و مصرف الکل، خودداری کنید.
  • تورم باعث تشدید درد می شود. بمنظور به حداقل رساندن تورم، اقدامات زیر را انجام دهید:
  • در طول 72 ساعت اول بعد از جراحی، به پهلو یا بر روی شکم، دراز بکشید و بر روی ناحیه درمان شده، کمپرس یخ قرار دهید. از نشستن بر روی صندلی راحتی خودداری کنید.
  • به جای یخ می توانید از نخود های منجمد شده نیز استفاده کنید.

راه های جلوگیری از بروز هموروئید

راهکارهایی وجود دارند که با پیروی از آن ها می توانید از بروز هموروئید جلوگیری کنید و حتی به راه ها درمانی هم نیازمند نشوید.

رژیم غذایی

برای جلوگیری از هموروئید، نیاز است مدفوع نرم باشد که دفع به راحتی صورت پذیرد . این احتال برای همه وجود دارد که به این بیماری نشیمنگاهی مبتلا شوند و حتی تحت یکی از راه های درمان بواسیر هم قرار بگیرند. نوع خورد و خوراک میتواند در پیشگیری و حتی معالجه عارضه تاثیر گذار باشد. پس هر فردی ممکن است با توجه به سبک زندگی و تغذیه ای خود دچار التهاب و مشکلات مرتبط با این ناحیه شود . هموروئید که در نزدیکی مقعد به وجود می آید مجموعه ای از چندین رگ خونی داخلی و خارجی ست که خون را به طور کامل به ناحیه می رسانند و زمانی که این رگ های خونی متورم و ملتهب شوند باعث ایجاد مشکل و ناراحتی می شوند که می تواند بسیار دردناک باشد . با رعایت رژیم غذایی مناسب از تورم آن رگ های خونی جلوگیری می شود پس شما می توانید با انتخاب های درست و هوشمندانه در رژیم غذایی روزانه خود و همچنین نوشیدن آب فراوان برای جلوگیری از کم آبی بدن ، به تعادل درستی برسید تا به این بیماری دچار نشوید.

مصرف مواد غذایی فیبردار

کمبود فیبر در بدن شایع ترین دلیل برای ابتلا به بیماری بواسیر است. همانطور که میدانید یبوست منجر به زور زدن زیاد جهت دفع می شود در نتیجه یک عامل خطر برای هموروئید یبوست مزمن است . برای مثال ، اگر متوجه یبوست شدید سعی کنید فیبر بیشتری را از سبزیجات سبز، میوه‌ها و غلات کامل دریافت کنید و غذاها و میان وعده های خود را از میان این منابع انتخاب کنید . فیبر می تواند به شما در جلوگیری از یبوست و حتی درمان بواسیر کمک کند . در گروه میوه ها و سبزیجات فیبردار میتوان به موز ‚سیب ‚ هویج ‚ بروکلی و در میان دانه ها و حبوبات به عدس ‚ نخود ‚ جو دوسر اشاره کرد .

مواد غذایی محرک

لازم است به هشدارهای بدن خود توجه کنید و از غذاهایی که روده را تحریک می کنند اجتناب نمایید. بطور مثال برای بعضی از افراد ، لاکتوز موجود در لبنیات یک محرک به حساب می آید و برای بعضی دیگر، گلوتن. سعی کنید با انتخاب درست و رعایت رژیم غذایی مناسب از یبوست جلوگیری کنید تا به بیماری همورئید مبتلا نشوید .

تاثیر ورزش در درمان بواسیر

ورزش روزانه به بهبود یا پیشگیری از بسیاری از مشکلات گوارشی و روده ای از جمله هموروئید کمک می کند . وقتی کم تحرک هستید ، سوخت و ساز بدن و همینطور حرکات روده شما کند می شود. ورزش به حرکت مواد زائد بدن که در مجرای روده شما وجود دارند و باید دفع شوند کمک شایانی می کند و به نوبه خود از ایجاد یبوست و مدفوع خشک و سفت جلوگیری می کند . تحریک فیزیکی منظم به عملکرد صحیح روده ها کمک می کند که این امر می تواند مشکلات یبوست را به طرز چشمگیری کاهش دهد. تمرینات و ورزش های مناسب می توانند عضلات شکم و لگن را تقویت کنند و موجب بهبود گردش خون شوند . افزایش جریان خون، تحویل مواد مغذی و اکسیژن مفید را به ناحیه آسیب دیده افزایش می دهد .

  • تمرینات و فعالیت ورزشی
  • پیاده روی مستمر
  • شنا یا ایروبیک در آب
  • یوگا یا پیلاتس
  • دویدن در مسافت های کوتاه
  • دوچرخه سواری

برای درمان بواسیر ، چه غذاهایی بخوریم؟

  1. حبوبات : زمانی که سعی دارید از تشدید این بیماری جلوگیری کنید ، یکی از قوانین کلی برای این کار این است که فیبر کافی به بدن خود برسانید. شما می توانید دو نوع فیبر از غذا بگیرید ؛ انحلال پذیر و غیر انحلال پذیر. با اینکه نوع حلال آن در دستگاه گوارش یک ژل را تولید می کند و توسط باکتری های مفید هضم می شود ، اما نوع دیگر به حجیم شدن مدفوع کمک می کند. برای بهبود وضع شکم ، به هردو نیاز دارید. حبوبات سرشار از هر دو نوع فیبر هستند ، اما بیشتر حاوی نوع حلال آن می باشند.
  1. بروکلی و دیگر سبزیجات متعلق به خانواده کلم : این سبزیجات شامل بروکلی ، گل کلم ، کلم فندقی ، سبزی شاهی ، کلم چینی ، کلم پیچ ، تربچه و شلغم می شوند. با وجود اینکه این موارد برای ضد سرطان بودنشان شناخته می شوند ، اما حاوی مقدار زیادی از فیبر غیرحلال نیز هستند و به درمان بواسیر کمک می کنند.
  2. سبزیجات ریشه ای : مواردی مثل سیب زمینی شیرین ، شلغم ، چغندر ، هویج ، شلغم زرد و سیب زمینی سرشار از مواد مغذی هستند. همچنین فیبرهایی که به هاضمه کمک می کنند ، به مقدار زیاد در این سبزیجات یافت می شوند. به یاد داشته باشید که بیشتر فیبر این سبزیجات در پوست آن ها نهفته است. پس زمانی که آن ها را میل می کنید ، پوست آن را جدا نکنید. به علاوه سیب زمینی پخته حاوی کربوهیدراتی است که با نام نشاسته مقاوم شناخته می شود. این نشاسته بدون هضم شدن از دستگاه گوارش عبور می کند و مثل فیبر غیر حلال ، به باکتری های مفید بدن کمک می کند. بهترین راه برای گنجاندن سبزیجاتی که به درمان بواسیر کمک می کنند این است که آن ها را سرخ یا آبپز کنید.