زمان مطالعه: 8 دقیقه

فیشر ، که نام پزشکی بیماری شقاق می باشد یک نوع ترک خوردگی بر روی عضلات داخلی و پوست خارجی ناحیه مقعد می باشد. در صورتی که به موقع برای درمان آن اقدام شود به راحتی از بین می رود اما اگر این بیماری پیشرفت کند ، ترک خوردگی ها تبدیل به زخم های باز بزرگ می شوند که تنها راه درمان آن جراحی می باشد. برای درمان فیشر راه های متفاوتی وجود دارد یکی از آن ها مراعه به بهترین کلینیک درمان فیشر در تهران یا سایر شهرها می باشد، در ادامه مقاله لا ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی کسب کنید.

 

درمان فیشر

 

انواع روش های درمان فیشر در شفا کیلنیک تهران

  • درمان فیشر با لیزر
  • جراحی فیشر
  • درمان فیشر به روش دیلاتاسیون

 توضیحات دکتر معتمدی یکی از متخصصین مجرب شفا کلینیک در خصوص روش های درمان فیشر

 

قبل از درمان شقاق مقعدی چه باید کرد ؟

برای درمان شقاق مقعدی باید به یک کلینیک مجهز بیماری های نشیمنگاهی مراجعه کنید و تحت یک متخصص خوب معاینه و درمان شوید. برای مراجعه به کلینیک جهت معاینه پیش از درمان ، از پزشک جویا شوید که نیاز است به جهت انجام تست های تشخیصی ، چند ساعتی قبل خوردن و نوشیدن را متوقف کنید یا خیر.

همچنین به طور کامل علائم بیماری تان را به یاد داشته باشید و در جلسه قبل از درمان ، دکتر را از آن ها با خبر کنید. اگر این اواخر به بیماری دچار شدید یا سبک زندگی تان تغییر کرده است ، حتما به پزشک بگویید.

در آخر نیز ایشان را از هر گونه داروی و مکملی که مصرف می کنید مطلع سازید.

آیا درمان های خانگی طبیعی به تسکین درد و درمان فیشر کمک می کنند؟

هدف شل شدن اسفنکتر مقعدی است. نرم کننده های مدفوع و رژیم غذایی با فیبر بالا ، استفاده از حمام ستیز (نشستن در آب گرم)، ورزش منظم، بهداشت مقعدی توصیه می شود.

افزایش نوشیدن مایعات مهم است. به طور کلی در صورت عدم موفقیت سایر درمان های بدون نسخه، نیتروگلیسیرین درمان دارویی در نظر گرفته می شود. جریان خون را در ناحیه شکاف افزایش می دهد و به شل شدن اسفنکتر مقعدی کمک می کند.

کرم های بی حسی موضعی مانند لیدوکائین هیدروکلراید، تزریق سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس) برای فلج کردن عضله اسفنکتر مقعد و شل شدن اسپاسم، داروهای فشار خون نیز به شل شدن اسفنکتر مقعدی کمک می کند

مواردی که باید برای بهبود و درمان فیشر از آن ها اجتناب کرد:

  • فشار به روده هنگام دفع
  • استفاده از محرک هایی مانند قهوه ، چای و غذای تند
  • نشستن به مدت طولانی

داروهای تجویزی برای درمان شکاف مقعدی پمادهای حاوی بیحسی، استروئیدها، نیتروگلیسیرین و داروهای مسدود کننده کانال کلسیم (CCB) هستند.

درمان فیشر با لیزر

یکی از روش های امن جهت درمان قطعی فیشر می باشد که تحت بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام می شود. درمان بیماری فیشر به وسیله لیزر ، این گونه انجام می شود که با  فرستادن اشعه ، بدون تحریک مقعد ناحیه آسیب دیده را درمان می کنند. از مزایای روش درمانی لیزر ، می توان به نداشتن عوارض ، نداشتن درد ، نداشتن خونریزی ، دوره بهبودی سریع ، هزینه کم ، نیاز نبودن به بستری شدن بیمار و غیره اشاره کرد.

در صورت احساس درد می توانید با اجازه پزشک از مسکن استفاده کنید.

درمان فیشر با لیزر چه مزیت هایی دارد ؟

درمان فیشر - شفا کلینیک

امروزه تکنیک لیزر درمانی تا حد زیادی در درمان بیماری های مختلف نقش موثری دارد و درمان بیماری های نشیمنگاهی نیز از این تکنولوژی بی بهره باقی نمانده است. در مورد بیماری شقاق می توان گفت که با کمک لیزر هر دو نوع حاد و مزمن آن قابل درمان است. این روند درمانی به سبب مزیت هایی که دارد ، امروزه کارکرد بیشتری نیز پیدا کرده است.

از جمله مزایای درمان فیشر با لیزر :

  • درمان در یک جلسه انجام شده و به بیهوشی نیاز ندارد.
  • به سبب اینکه پرتوهای لیزر هنگام درمان عروق خونی را منعقد می کنند ، دیگر شاهد خونریزی و درد نخواهید بود.
  • پس از لیزر درمانی به زدن بخیه و پانسمان کردن نیاز پیدا نمی کنید.
  • همچون به طور معمول پس از درمان شقاق با لیزر فرد می تواند در زمانی کوتاه به زندگی عادی خو باز گردد و به امور روزانه خود مشغول شود.
  • ریسک عوارض احتمالی بعد از درمان قطعی با لیزر شقاق مقعدی بسیار پایین می باشد.
  • احتمال بازگشت فیشر پس از درمان با لیزر بسیار بسیار کم است.

 

درمان فیشر

 

دارو های موثر برای درمان فیشر

باید بگوییم که درمان دارویی در تمامی موارد موجب درمان کامل و قطعیاین بیماری نمی شود اما با استفاده از دارو می توان درد ناشی از آن را تا حد زیادی کاهش داده و از تشدید بیماری جلوگیری نمود.

  • از بی حس کننده های موضعی و داروهایی همچون استامینوفن برای تسکین درد خفیف استفاده نمایید.
  • برای جلوگیری یا کاهش سوزش، می توان بر روی ناحیه مورد نظر پماد زینک اکساید بمالید.
  • استفاده از نرم کننده های مدفوع نیز در بیشتر موارد از بروز درد در حین اجابت مزاج جلوگیری می کنند.
  • در برخی موارد ممکن است بهترین دکتر درمان فیشر در تهران برای تسکین درد پماد لیدوکایین تجویز نماید.
  • در صورت رفع اسپاسم عضله اسفنکتر و بهبود یبوست، عموماً این بیماری بهبود می یابد. در درمان اولیه بیشتر تمهیدات در جهت نرم کردن مدفوع، بهبود یبوست و رفع اسپاسم می باشد.
  • برای درمان یبوست مصرف مواد غذایی پر فیبر همچون سبزیجات و میوه جات را به میزان فراوان در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  • سلولز و پسیلیوم مقدار زیادی فیبر دارند، به همین دلیل مقدار زیادی آب جذب کرده و به این ترتیب موجب نرم شدن مدفوع می شوند.
  • به منظور درمان شقاق در کودکان برای آن ها نرم کننده های مدفوع و پارافین توصیه می شود.
  • بهتر است افراد روزی 3 مرتبه و هر بار به مدت 10 تا 15 دقیقه در وان آب گرم بنشینند این کار موجب بهبود خونرسانی شده، عضلات اسفنکتر را شل نموده و به ترمیم و درمان فیشر کمک می نماید.
  • استفاده از پمادهای نیتروگلیسرین نیز موجب شل شدن عضلات اسفنکتر شده، عروق را گشاد کرده و به این ترتیب خونرسانی بهتر انجام شده و زخم بهتر ترمیم خواهد شد.این پماد را می بایست پیش و پس از دفع بر روی اطراف ناحیه مقعد مالید.

جراحی برای درمان قطعی فیشر

زمانی پزشک اقدام به انجام جراحی می کند که دیگر روش ها بر روی بیمار اثر نداشته باشد یا این که بیمار آنقدر پیشرفت داشته باشد که با انجام روش های دیگر درمان نشود. دو نوع جراحی برای درمان فیشر وجود دارد که با توجه به شرایط بیمار و تشخیص پزشک یکی از آن ها انتخاب می شود .

درمان فیشر

1. روش اتساع دریچه مقعد

این روش تحت بی هوشی عمومی انجام می شود ، پس از بیهوش شدن بیمار ، پزشک در دریچه عضلانی مقعد کشش ایجاد می کند که به علت وجود احتمال پارگی دریچه مقعد امرزوه از این روش استفاده نمی کنند.

2. جراحی اسفنکتروتومی

بهترین دکتر درمان فیشر ، در این روش اقدام به ایجاد برشی کوچک در دریچه داخلی مقعد می کند و به این وسیله باعث کاهش فشار موجود در داخل کانال مقعد می شوند. این روش تحت بی هوشی عمومی و بی حسی نخاعی انجام می شود و معمولا پس از جراحی ، بیمار درد زیادی ندارد.

پماد زینک اکساید برای درمان شقاق مقعدی

پماد زینک اکساید یک داروی موضعی است که به دلیل خواص ضدالتهابی ، ضد باکتریایی و ترمیم ‌کنندگی که دارد ، برای درمان مشکلات پوستی مختلف از جمله شقاق مقعدی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. شقاق مقعدی یا فیشر مقعدی ، ترک یا بریدگی در پوست ناحیه مقعد است که معمولاً باعث درد و خونریزی می‌ شود.

فواید و نحوه عملکرد زینک اکساید در درمان فیشر مقعدی

  1. خاصیت ضدالتهابی: زینک اکساید به کاهش التهاب و قرمزی در ناحیه آسیب‌ دیده کمک می‌کند.
  2. خاصیت ضدباکتریایی: این پماد می ‌تواند به جلوگیری از عفونت باکتریایی در ناحیه زخم کمک کند.
  3. تسریع ترمیم زخم: زینک اکساید فرآیند بهبودی زخم را تسریع می ‌کند و باعث تولید سلول‌ های جدید پوستی می‌ شود.
  4. حفاظت از پوست: با ایجاد یک لایه محافظ روی پوست ، این پماد از تحریک بیشتر ناحیه زخم جلوگیری می ‌کند و آن را مرطوب نگه می ‌دارد.

پماد شل کننده عضلات مقعدی چه تاثیری در درمان فیشر دارد؟

پماد های شل ‌کننده عضلات مقعدی نقش مهمی در درمان فیشر مقعدی دارند. شقاق مقعدی معمولاً به دلیل انقباض شدید عضلات مقعدی و افزایش فشار در این ناحیه ایجاد می ‌شود که می ‌تواند منجر به درد شدید و مزمن شود. استفاده از پماد های شل ‌کننده عضلات مقعدی به کاهش این فشار کمک می‌ کند و بهبودی را تسریع می ‌کند.

نحوه تأثیرگذاری پمادهای شل‌کننده عضلات مقعدی

  1. کاهش فشار مقعدی: این پماد ها باعث شل شدن عضلات مقعدی می ‌شوند که به کاهش فشار داخلی مقعد و کاهش درد کمک می‌کند.
  2. بهبود جریان خون: شل شدن عضلات مقعدی می  ‌تواند جریان خون به ناحیه آسیب‌ دیده را افزایش دهد که این امر به تسریع روند ترمیم زخم و بهبود بافت‌ ها کمک می ‌کند.
  3. کاهش اسپاسم: اسپاسم یا گرفتگی عضلات مقعدی می ‌تواند یکی از عوامل ایجاد یا تشدید شقاق مقعدی باشد. پماد های شل‌کننده به کاهش این اسپاسم‌ ها کمک می ‌کنند.

انواع پماد های شل‌کننده عضلات مقعدی

  • نیتروگلیسیرین: پماد نیتروگلیسیرین یکی از متداول ‌ترین دارو های شل‌ کننده عضلات مقعدی است که با افزایش تولید نیتریک اکسید، عض لات مقعد را شل می ‌کند.
  • دیلتیازم: دیلتیازم نیز یک پماد شل ‌کننده عضلات مقعدی است که به کاهش درد و بهبود فیشر مقعدی کمک می‌ کند. این دارو از طریق مهار کانال ‌های کلسیمی عمل می ‌کند.
  • نفی‌ دیپین: نفی ‌دیپین یک داروی دیگری است که می ‌تواند به عنوان پماد موضعی برای شل کردن عضلات مقعدی استفاده شود.

بهترین راه درمان فیشر

همانطور که با خواندن مقاله متوجه شدید ، برای درمان فیشر مقعدی ، راه های درمانی متعددی وجود دارد. برخی از این راه های محافظه کارانه هستند مثل مصرف دارو درمان های خانگی ، بعضی کم تهاجم بوده مثل لیزر و نوعی از درمان مثل جراحی هم تهاجمی می باشد. همواره سوال بیماران این است که کدام روند از همه بهتر بوده و نتیجه ای حاصل از آن رضایت بیشتری را به همراه دارد ؟

متخصص برای انتخاب راه درمانی شرایط و وضعیت بیمار را در نظر می گیرد. ایشان مواردی را مثل میزان حاد بودن بیماری ، سن و سطح سلامت کلی فرد بررسی می کند. بعد از آن است که می تواند راه درمان فیشر را که با وضعیت شخص سازگار است انتخاب نماید. بنابراین بهترین درمان با توجه به شرایط بیماری انتخاب می شود. حال اگر بخواهیم یکی از راه های درمان فیشر را انتخاب کنیم ، می توان گفت لیزر مطلوب ترین روند می باشد ؛ چرا که تعداد زیادی از بیماران می توانند تحت این روند معالجه شوند. در عین حال لیزر درمانی عوارض کمتری دارد و احتمال بازگشت این بیماری نشیمنگاهی پس از لیزر کردن به مراتب کمتر است.

تاثیر انتخاب یک کلینیک تخصصی در روند درمانی

برای اینکه از پروسه درمان فیشر به نتیجه مطلوب برسید لازم است در یک کلینیک پیشرفته و تحت نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرید. چرا که هر چه مرکز درمانی مجهز تر باشد و متخصص با تجربه تری را در اختیار داشته باشد ، مشخصا دقت انجام پروسه درمانی هم بالا می رود. پزشک با تسلط بالای خود بر بیماری و شرایط آن از برترین تکنیک ها بهره گرفته و بیمار را درمان می سازد. همچنین ایشان برای ریکاوری بهتر و جلوگیری از بروز مجدد فیشر نکات مراقبت و پیشگیری را در اختیار فرد قرار می دهد.