زمان مطالعه: 3 دقیقه

در حالت کلی ، ممکن است برخی از خوراکی ها یا فعالیت ها برای افرادی که درگیر بیماری بواسیر هستند مشکل ساز شود. از این رو بهتر است با داشتن آگاهی لازم در این زمینه ، از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. در ادامه به برخی از مواردی که برای بواسیر ضرر دارد رسیدگی شده و راه های درمان آن نیز ذکر می شود.

 

چه چیزهایی برای بواسیر ضرر دارد؟ - شفا کلینیک

 

عوامل موثر بر وخیم تر شدن بیماری بواسیر

افراد به دلیل مشکلات روده بزرگ و ساختاری بدن خود ، ممکن است به بواسیر مبتلا شوند و برای درمان آن ، لازم است تا به پزشک متخصص مراجعه کنند . اما برخی از عوامل هستند که باعث تشدید شدن این عارضه می شوند و نباید آنها را انجام داد.

کم تحرکی

یکی از عواملی که برای بیماری بواسیر بسیار مضر است ، تحرک نداشتن یا کم تحرکی می باشد. انجام فعالیت های روزانه ، خود تاثیر بسیاری در بهبود علائم و عملکرد روده بزرگ دارد. زیرا زمانی که گردش خون بالا باشد ، دستگاه گوارش بهتر عمل می کند. از این رو روده بزرگ کمتر به مشکل می خورد. پس برای این که با این عارضه دردناک مواجه نشد یا آن را تشدید نکرد ، باید تحرک بالایی داشت.

رژیم غذایی نامناسب

یکی دیگر از دلایل وخیم تر شدن بواسیر یا مبتلا شدن به آن ، داشتن رژیم غذایی نامناسب و استفاده از غذاها و خوراکی های مضر است. زمانی که تغذیه مناسبی در طول روز نداشته باشید ، ممکن است دچار یبوست شوید. یبوست می تواند باعث همورویید شود ، پس بهتر است در انتخاب تغذیه بسیار دقت نمود. مواد غذایی که برای بواسیر بسیار ضرر دارند شامل محصولات لبنی ، گوشت های فرآوری شده ، غذاهای شور و ادویه دار ، نوشیدنی های کافئین دار ، الکل ، گوشت قرمز ، آرد سفید ، فست فود و غذاهای سرخ شده می شوند که همگی در ابتلا به آن بسیار موثر می باشند ؛ در نتیجه تا حد امکان باید  از خوردن آنها خودداری کرد. در صورت عدم مصرف غذاهای ذکر شده ، احتمال ابتلا به یبوست تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. از این رو بهتر است از غذاها و میوه های فیبردار و مایعات زیاد استفاده نمود.

  • محصولات لبنی: حجیم شدن مدفوع و نفخ شکم
  • گوشت های فرآوری شده: حاوی مواد شیمیایی و یبوست
  • غذاهای شور: نفخ شکم و کم آبی بدن
  • غذاهای ادویه دار: تحریک ناحیه آسیب دیده مقعد (برخی ادویه ها مثل فلفل)
  • نوشیدنی های کافئین دار: کم آبی بدن و یبوست (مانند قهوه)
  • الکل: کاهش آب بدن، کند کردن حرکات روده و یبوست

در نتیجه برای بهبود عملکرد روده بزرگ و عدم مبتلا به یبوست ، بهتر است از مواردی که ذکر شد ، مصرف نکنید. زمانی که مبتلا به یبوست نشوید ، احتمال زخم مقعدی کاهش پیدا می کند و بواسیر رخ نمی دهد.

یبوست برای بواسیر ضرر بسیار زیادی دارد!!

پیش تر ذکر کردیم که برای جلوگیری از یبوست ، لازم از تا از مصرف برخی مواد غذایی پرهیز کنید. زیرا یبوست باعث می شود تا برای دفع مدفوع ، به مقعد فشار وارد کنید که این موضوع به وریدهای راست روده هم فشار وارد  می کند. زمانی که این اتفاق رخ می دهد ، سیاهرگ های مقعد ورم می کنند و زمانی ک دچار التهاب شوند ، باعث بواسیر می شوند.

فشار آوردن برای دفع مدفوع

گاهی افراد دچار یبوست نیستند ، اما برای دفع مدفوع خیلی فشار وارد می کنند. این کار باعث آسیب دیدن مقعد و وریدها شده و فرد به یبوست و در نهایت ، هموروئید مبتلا می شود. به عبارت کلی فشار آوردن به مقعد در زمان اجابت مزاج برای بواسیر ضرر دارد.

اسهال

در صورتی که فرد به همورویید مبتلا باشد ، در صورت اسهال شدن ، این عارضه را تشدید می کند و بسیار ضرر دارد. اسهال باعث تحریک مقعد شده و علائم را بدتر می کند.

نشستن طولانی مدت

افرادی که به دلایل مختلف مانند شغل ، مجبور به نشستن های طولانی مدت هستند ، بیشتر در معرض بواسیر قرار می گیرند. شغل هایی از قبیل کارمند یا راننده که زمان زیادی را نشسته و بدون تحرک می باشند ، می توانند برای جلوگیری از این موضوع ، در فاصله های زمانی کوتاه ، تحرک داشته باشند یا پیاده روی کنند و به دلیل موقعیتی که دارند ، از خوردن و مصرف غذاهای سنگین و خوراکی های مضر برای بواسیر ، پرهیز کنند.

بلند کردن اجسام سنگین برای بواسیر ضرر داد!!  

اگر مشکوک به ابتلا به همورویید هستید و یا این بیماری را دارید ، به هیچ عنوان نباید اجسام خیلی سنگین را بلند کنید. این کار باعث می شود که به وریدهای راست روده فشار زیادی وارد شود که برای بواسیر ، بسیار ضرر دارد.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن ، یکی از کارهایی است که آسیب ها و زخم های مقعدی را بیشتر می کند و هموروئید  را وخیم تر می نماید. از این رو باید تا حد امکان از استعمال آن خودداری کرد.