زمان مطالعه: 4 دقیقه

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک بیماری عفونی دردناک در اثر تا خوردن مو به داخل پوست بوجود می آید که سبب بروز علائم دردناکی چون ترشحات عفونی ، درد شدید ، سوزش و حتی عدم توانایی در نشستن می شود. در ادامه از این مقاله به نحوه درمان کیست مویی با دارو و پماد ها پرداخته شده و بیماران می توانند با شناخت آنها علائم بیماری را کاهش دهند.

پماد کیست مویی

درمان کیست مویی با پماد و دارو

همانطور که گفته شد ، کیست مویی اغلب به دلیل گیر کردن مو در زیر پوست ایجاد شده و می‌ تواند سبب تشکیل آبسه، ترشح عفونت و درد شدید شود. معمولا درمان کیست مویی در موارد حاد تر با جراحی و لیزر امکان پذیر بوده و پماد تاثیری بر آن ندارد. اما در برخی موارد درمان کیست مویی با پماد نیز امکان پذیر بوده و به راحتی قابل رفع خواهد بود. معمولا دارو های مربوط به درمان کیست مویی انواع آنتی بیوتیک ها و کاهش دهنده التهاب هستند که سبب کاهش علائم و عفونت آن می شوند.
انواع داروهایی که برای درمان کیست مویی مورد استفاده قرار میگیرند عبارت اند از:

  • آنتی‌ بیوتیک خوراکی برای کنترل عفونت
  • پماد موضعی ضدعفونی‌ کننده و ضد التهاب
  • داروهای مسکن از جمله ایبوپروفن برای کنترل درد
  • مکمل‌ های تقویت‌ کننده‌ سیستم ایمنی (زینک، ویتامین C)

آنتی بیوتیک برای درمان کیست مویی

استفاده از آنتی بیوتیک ها برای درمان کیست مویی زمانی توصیه می شود که کیست مویی از عفونت ، قرمزی شدید و ترشحات عفونی برخوردار است. در این هنگام آنتی بیوتیک ها نقش بسیار موثر برای کاهش این علائم داشته و آنتی بیوتیک مانع از پیشرفت عفونت آن خواهند شد. برخی از رایج ترین آنتی بیوتیک ها برای درمان کیست مویی عبارت اند از:

  • سفکسیم : آنتی‌ بیوتیکی موثر است که معمولا در درمان عفونت‌ های پوستی کاربرد دارد.
  • کلیندامایسین : جلوگیری و مقابله با باکتری ها
  • آموکسی سیلین : موثر در برابر باکتری های مقاوم

نکته حائز اهمیت درباره مصرف آنتی بیوتیک این است که به هیچ عنوان نباید خودسرانه استفاده شود ؛ استفاده بی رویه علاوه بر مقاومت باکتریایی سبب بروز عوارضی چون حاد شدن عارضه به دنبال دارد. بنابراین برای دریافت بهترین نتیجه از مصرف آنتی بیوتیک حتما با پزشک مشورت کنید.

مشاوره درمان قطعی کیست مویی بدون جراحی با پر کردن فرم زیر 

بهترین پماد برای کیست مویی

عمدتا استفاده از پمادها برای درمان موضعی کیست مویی، روشی کم تهاجم ، موثر و در دسترس است اما می بایست عارضه را بررسی و میزان حاد بودن آن را بررسی نمود. در مواردی که کیست مویی حاد باشد ، استعمال پماد یا دارو تاثیری نخواهند داشت.

  • پماد موپیروسین : یک آنتی‌ بیوتیک موضعی قوی که در کنترل رشد باکتری‌ های پوستی بسیار موثر است؛ این دارو در مراحل اولیه کیست یا برای پیشگیری از عفونت ثانویه بسیار کاربرد دارد.
  • پماد ایکتیول : پمادی با خاصیت ضد عفونی کننده ، ضد التهابی ، و تسکین دهنده که به پماد سیاه یا مرهم سیاه نیز معروف است. عملکرد این پماد به این صورت است که سبب خارج کردن عفونت از توده است.
  • بتامتازون : پماد بتامتازون نقش بسیار موثری در کاهش التهاب به همراه دارد اما می بایست حتما تحت نظر پزشک متخصص استفاده شود.

به خاطر داشته باشید که قبل از مصرف پماد های درمان کیست مویی حتما ناحیه مورد نظر را به خوبی شستشو داده و خشک کنید سپس از پماد استفاده کنید.

درمان دارویی کیست مویی

چه زمانی مصرف دارو برای درمان کیست موثر نیست؟

طبیعی است که در برخی موارد دارو ها و پماد ها برای سینوس مویی موثر نخواهند بود ؛ این زمانی است که زائده از علائم زیر برخوردار باشد :

  • وجود آبسه‌ عمیق و گسترده
  • تکرار عفونت‌ های موضعی
  • باقی‌ ماندن حفره‌ سینوس پس از تخلیه‌ چرک
  • اختلال در سیستم ایمنی بدن بیمار

در زمان حاد شدن عارضه به این صورت می بایست برای درمان های تهاجمی از جمله جراحی یا لیزر کمک بگیرید. شفا کلینیک ؛ بهترین مرکز درمان بیماری های نشیمنگاهی از جمله درمان کیست مویی می باشد که در کمترین زمان و کمترین عوارض عارضه را درمان می کند.

درمان دارویی کیست مویی

نکته پایانی

کیست مویی بیماری‌ است که در صورت بی توجهی و عدم به کارگیری روش مناسب درمانی به یک عارضه جدی و مزمن تبدیل شده و علائم دردناکی به دنبال دارد. به کارگیری روشهای ابتدایی درمانی از جمله مصرف آنتی بیوتیک ها ، پماد ها و غیره می تواند از حاد شدن عوارض پیشگیری کرده و در موارد خفیف حتی آن را درمان کند. در نهایت برای به کارگیری هرگونه روش درمانی توصیه می شود که حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و از خود درمانی یا تحریک کیست و سعی برای ترکاندن کیست مویی بپرهیزید.