بواسیر یا هموروئید، یکی از شایع ترین مشکلات مقعدی و نشیمنگاهی است که امروزه بسیاری از افراد را به خود مبتلا کرده است.
درد، سوزش، التهاب و حتی خونریزی از شایع ترین نشانه های شایع آن به شمار می رود که می تواند سلامت و زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. عمدتا در کنار درمان های دارویی و توصیه های تغذیه ای، نحوه صحیح نشستن بیمار نیز می تواند تاثیر چشمگیری در کاهش علائم و تسریع بهبود این بیماری داشته باشد که در ادامه از این مقاله آن را به طور دقیق بررسی کرده ایم.
نشستن هنگام ابتلا به هموروئید
در حالت عادی، نحوه و نوع نشستن ممکن است هیچ اختلالی برای سلامتی فرد ایجاد نکند و باعث تشدید درد یا عارضه نشود. اما عمدتا برای فردی که از بواسیر رنج می برد، نحوه نشستن نیز می تواند بسیار موثر بوده و علائم گوناگونی را به دنبال داشته باشد.
به طور کلی باید گفت که نحوه نشستن نادرست باعث افزایش فشار بر روی عروق مقعدی شده و این فشار می تواند التهاب و تورم هموروئید را نیز تشدید کند.
هنگام ابتلا به هموروئید چگونه بنشینیم؟
نحوه نشستن هنگام ابتلا به بواسیر می بایست به گونه ای باشد که کمترین درد و فشار به ناحیه نشیمنگاهی فرد وارد شود. از این رو برخی از این موارد نوع نشستن هنگام ابتلا به بواسیر عبارت اند از:
- استفاده از بالشتک های مخصوص هموروئید: بالشتک هایی به شکل حلقه دونات وجود دارند که فشار وارد بر ناحیه مقعد
- را کاهش می دهند. این بالشتک های طبی از تجمع خون در عروق مقعدی جلوگیری کرده و باعث توزیع یکنواخت وزن بدن روی نشیمنگاه می شوند.
- نشستن بر سطح نرم و نه خیلی سخت: توصیه می شود که روی صندلی هایی که نه خیلی سطح نرم و نه خیلی سطح سخت دارند بنشینید.
- کوتاه کردن زمان نشستن مداوم: نشستن طولانی مدت به هیچ عنوان توصیه نشده و گفته می شود بین هر 30 الی 45 دقیقه چند دقیقه بایستد یا راه بروید.
همچنین برخی نکات طلایی هنگام ابتلا به هموروئید عبارت اند از:
- استفاده از حوله گرم یا کمپرس گرم هنگام نشستن در منزل می تواند به کاهش درد کمک کند.
- پوشیدن لباس های نخی و آزاد که از تحریک پوست اطراف مقعد جلوگیری می کند.
- رعایت بهداشت مقعد و استفاده از آب گرم برای شستشوی ناحیه
- پرهیز از استفاده از دستمال های خشک و زبر بعد از اجابت مزاج
دریافت نوبت معاینه برای درمان هموروئید با پر کردن فرم زیر
برای رفع هموروئید توالت ایرانی بهتر است یا فرنگی؟
در توالت ایرانی فرد به دلیل نوع پوزیشن و قرار گیری بر آن سبب کاهش فشار به ناحیه راست روده و مقعدی می شود. اما در توالت فرنگی به دلیل باز بودن زاویه بین رانها و شکم باز تر بوده و همین موضوع سبب دشوار تر کردن عمل دفع را به دنبال دارد.
با این حال نشستن طولانی مدت در حالت توالت ایرانی به دلیل کششی که به عروق ناحیه نشیمنگاه وارد می شود ممکن است اجابت مزاج را دردناک تر کند. در نهایت انتخاب توالت فرنگی و قرار دادن زیرپایی برای ایجاد زاویه مناسب هنگام اجابت مزاج بهترین گزینه خواهد بود.
در نهایت باید گفت در مواردی که هموروئید در حالت خفیف خود قرار دارد ، استفاده از توالت ایرانی و در مواردی که بواسیر به شدت حاد خود رسیده و از نوع خارجی است ، توالت فرنگی توصیه می شود.
نشستن در محل کار هنگام ابتلا به هموروئید
بسیاری از افراد مبتلا به هموروئید افراد دارای شغل های نشسته و کم تحرک هستند که این وضعیت چالش بسیار جدی را برای آنها فراهم می کند. از این رو برخی از نکات مهم برای نشستن در محل کار را بررسی کرده ایم که عبارت اند از:
- استفاده از صندلی ارگونومیک: استفاده از صندلی هایی که طراحی طبی و مناسب داشته و فشار را از ناحیه کمر و
- نشیمنگاه کاهش می دهند.
- استفاده از تمرینات کششی ساده
- استفاده از بالش های طبی مخصوص
- قدم زدن یا ایستادن به مدت هر 30 الی 45 دقیقه
- نوشیدن آب به منظور سهولت اجابت مزاج
نکات پایانی
هموروئید یک بیماری نشیمنگاهی و مقعدی است که در مراحل ابتدایی با رعایت نکات بسیار ساده قابل پیشگیری و رفع هستند. نحوه نشستن بعد از ابتلا به هموروئید چه در محل کار چه در توالت هنگام اجابت مزاج نقش بسیار موثری در بهبودی فرد به دنبال داشته و می تواند علائم را تا حد زیادی کاهش دهد. بنابراین توصیه می شود که هنگام نشستن از بالشتک های طبی استفاده و نکات مراقبتی مربوط به درمان هموروئید را بررسی کنید.
دیدگاه خود را بنویسید