بیماری کرون عمدتا یک بیماری التهابی دستگاه گوارش است که می تواند عوارض و علائم های گوناگونی برای بیمار مبتلا به آن به دنبال داشته باشد. بیماری کرون به دلیل داشتن علائم مشابه معمولا با کولیت اولسراتیو اشتباه گرفته می شود، اما این بیماری ویژگی هایی دارد که سایر بیماری های گوارشی را از آن متمایز می کند. در ادامه از این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی دقیق بیماری کرون بپردازیم.
بیماری کرون چیست؟
کرون یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های سالم دستگاه گوارش حمله می کند. این فرآیند باعث التهاب مزمن، زخم های عمقی، تنگی روده و حتی ایجاد فیستول در ناحیه مقعد و نشیمنگاه می شود. بر خلاف بسیاری از بیماری های گوارشی، کرون می تواند لایه های عمیق تر دیواره روده را تحت تأثیر قرار داده و منجر به بروز مشکلات پیچیده تر یا بروز بیماری های گوناگون شود.
علائم بیماری کرون چیست ؟
به طور کلی علائم بیماری کرون از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و نمی توان این علائم را برای همه افراد یکسان دانست. اما می توان گفت برخی از نشانه های این بیماری برای همه بیماران قابل مشاهده و مشترک بوده و تشخیص آنها می تواند به درمان زود هنگام بیماری کمک کند.
- اسهال مزمن، که ممکن است همراه با خون باشد
- درد شکمی به ویژه در ناحیه پایینی و سمت راست
- کاهش وزن ناگهانی
- خستگی مفرط
- تب خفیف تا متوسط
- بی اشتهایی
- کم خونی ناشی از کاهش جذب آهن و ویتامین B12
علت ابتلا به کرون چیست؟
اگرچه علت ابتلا به کرون هنوز به صورت قطعی مشخص نیست ، اما می توان گفت این بیماری ناشی از چندین علت مهم به وجود می آید. سابقه خانوادگی و عوامل ژنتیکی ، اختلالات ایمنی ، عوامل محیطی از جمله استفاده از غذاهای ناسالم و سبک زندگی پرخطر و تغییر در تعادل میکروبی روده از اصلی ترین علتهای بروز این عارضه به شمار می روند.
دریافت نوبت معاینه و مشاوره با پر کرن فرم زیر
آیا بیماری کرون خطرناک است؟
عوارض بیماری کرون می تواند متنوع و در برخی موارد بسیار جدی و خطرناک باشد. بنابراین عدم کنترل این بیماری و بی توجهی به آن می تواند عوارض جدی از جمله موارد زیر را به دنبال داشته باشد.:
- هموروئید : هموروئید ناشی از اسهال و فشار مکرر به عروق ناحیه که می تواند با خونریزی نیز همراه باشد.
- تنگی روده: ناشی از التهاب مزمن و ایجاد بافت فیبروزی که می تواند موجب انسداد آن شود.
- فیستول ها: ارتباط غیرطبیعی بین روده و پوست یا سایر ارگان های بدن که می تواند منجر به عفونت مزمن یا همان فیستول شود.
- آبسه: ابتلا به آبسه ناشی از تجمع چرک در بافت های ملتهب
- پوکی استخوان و اختلالات کبدی در نتیجه مصرف داروها یا التهاب مزمن
- سو تغذیه: به دلیل کاهش جذب مواد مغذی و اختلال در هضم
- سرطان کولورکتال: که به ویژه در بیمارانی که مدت زمان طولانی درگیر بیماری کرون بودهاند این بیماری بیشتر به چشم می خورد
- پوکی استخوان و اختلالات کبدی در نتیجه مصرف داروها یا التهاب مزمن ناشی از کرون
طول عمر بیماران کرون چقدر است؟
یکی از پر تکرار ترین سوالات پیرامون بیماران بیماران مبتلا به کرون ، این است که طول عمر بیماران کرون چقدر است؟ آیا این بیماری باعث مرگ می شود؟ خوشبختانه باید گفت که اگر این بیماری به خوبی مدیریت شده و درمان ها به طور منظم پیگیری شوند، تاثیر بسزایی در طول عمر بیمار خواهند داشت. بنابراین توصیه می شود حتما از نکات مراقبتی و درمانی توصیه شده توسط پزشک پیروی کرده و روش درمانی موثر به کار گیرید.
درمان کرون
هدف اصلی در درمان بیماری کرون کنترل التهاب، کاهش علائم، جلوگیری از عوارض و حفظ کیفیت زندگی بیمار است. اگرچه به طور کلی هنوز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما درمان های دارویی و جراحی می توانند روند بیماری کرون را کند کرده و آن را کنترل کند. بنابراین برخی از بهترین روشهای درمان کرون ، تجویز و استفاده از دارو ، مداخلات جراحی و تغییرات سبک زندگی خواهند بود که عبارت اند از:
- مصرف کورتیکواستروئیدها برای کنترل التهابات حاد، اما با مصرف کوتاه مدت
- استفاده از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
- مصرف انواع آنتی بیوتیک ها برای درمان فیستول و آبسه
- انجام عمل جراحی به منظور رفع انسداد روده ، تخلیه آبسه مقعد یا سایر علتها
- تغییر سبک زندگی از جمله پرهیز از استعمال دخانیات
- داشتن فعالیت فیزیکی منظم
- سبک تغذیه سالم
نتیجه گیری
بیماری کرون یک بیماری التهابی روده و دستگاه گوارش است که علائم دردناک از جمله درد ، اسهال ،انسداد روده و غیره را به دنبال دارد. این بیماری روش درمانی صد در صدی نداشته و درمان آن شامل تکنیک های متعدد و ترکیبی با توجه به شدت عارضه است.
دیدگاه خود را بنویسید