زمان مطالعه: 5 دقیقه

بیماری هموروئید یک نوع عارضه در قسمت نشیمنگاه و ناحیه مقعد می باشد که در قسمت خروجی و انتهایی دستگاه گوارش است که به شکل تورم و التهاب مویرگ ها بروز می کند. در ادامه راه های جلوگیری از بیماری هموروئید اشاره نموده ایم.

 

جلوگیری از بیماری هموروئید

 

راه های جلوگیری از بیماری هموروئید

حال که عوامل موثر در بروز این بیماری را با مطالعه مقاله مربوطه دانستید باید بدانید که با رعایت موارد ذیل می توانید موجب جلوگیری از بیماری بواسیر شوید:

  • چنانچه به اضافه وزن دچار هستید برای کاهش آن اقدام نمایید.
  • از زور زدن و نشستن زیاد برای دفع مدفوع اجتناب کنید.
  • مقدار زیادی آب در طول روز بنوشید.
  • برای خشک کردن مقعد خود از دستمال های زبر استفاده نکنید.
  • از نشستن و ایستادن های طولانی مدت بپرهیزید.
  •  ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  • از موادغذایی حاوی فیبر زیاد همچون میوه و سبزیجات استفاده کنید.
  • از خوردن غذاهای پرادویه بپرهیزید زیرا موجب تحریک این بیماری می شوند.
  • ابتلا به یبوست و اسهال در بروز این بیماری در افراد موثر است لذا در صورت ابتلا به آن ها هر چه سریع تر نسبت به درمان شان اقدام کنید.

جلوگیری از بیماری هموروئید

برای جلوگیری از بیماری هموروئید در رژیم غذایی خود به میزان کافی فیبر مصرف کنید.

در واقع می توان گفت این عارضه در افرادی که مبتلا به تنبلی روده هستند، اتفاق می افتد. از روش های مهم و ابتدایی در پیشگیری از این بیماری و تنبلی روده استفاده زیاد از فیبر در برنامه غذایی روزانه می باشد. لازم است به طور متوسط بین 25 تا 30 گرم فیبر در روز مصرف نمایید. از منابع مهم غذایی سرشار از فیبر می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استفاده از بهترین میوه ها برای هموروئید از جمله گلابی ، تمشک و سیب
  • سبزیجاتی مثل کلم بروکلی یا جوانه های کلم بروکسل ، نخود سبز و کنگر فرنگی
  • حبوباتی مثل لوبیا ، باقالا، عدس ، نخود فرنگی
  • دانه های مغذی از جمله برنج قهوه ای، جو دو سر ، برشتوک های سبوس دار و جو و هم چنین گرانولا سرشار از فیبر می باشند.

نوشیدن مقدار کافی آب جهت جلوگیری از بیماری هموروئید

از ارزان ترین و ساده ترین راه های جلوگیری از هموروئید می توان به نوشیدن مقدار کافی آب حداقل 8 لیوان در روز اشاره کرد. اما متاسفانه بسیاری از ما در طول روز آب کافی نمی نوشیم و در نهایت کم آبی بدن می تواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد، که این عارضه نیز یکی از مشکلات کم نوشیدن آب می باشد. روده ها برای حرکت سالم خود به مقدار زیادی فیبر و آب نیاز دارند. با نوشیدن 6 الی 8 لیوان آب در روز می توانید به بهبود عملکرد سیستم گوارشی بدن کمک کنید.

فعالیت و ورزش زیاد

 به گفته بهترین متخصصین بیماری های نشیمنگاهی شفا کلینیک ورزش موجب بهبود حرکات روده بزرگ می شود.  البته باید در نظر داشت از انجام ورزش هایی که باعث افزایش فشارهای شکمی می شوند خودداری کرد؛  زیرا خود می تواند موجب بروز بیماری های مقعدی شود. وزنه برداری از ورزش هایی است که موجب افزایش فشار به شکم افراد می شود. در صورتی که سابقه این بیماری را دارید لازم است از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید و ورزش هایی سبک تر مانند شنا ، یوگا و پیاده روی را در برنامه خود جای دهید.

در استفاده از داروهای ملین مراقب باشید.

برخی از داروهای ملین موجب تحریک انقباض روده شده تا محتویات داخل روده را حرکت دهد. این عمل در نهایت ممکن است موجب افزایش فشار و عوارض پس از آن شود. بهترین داروی ملین آن است که با بدن شما کار کند نه اینکه موجب تحریک روده ها شود زیرا استفاده مداوم از داروهای ملین تحریک کننده در نهایت می تواند عوارضی را در پی داشته باشد. از داروهای ملین موثر می توان به ملین های تراوش کننده اشاره کرد که موجب افزایش آب  داخل روده ها شده و عمل دفع را راحت تر می کند.

از زیاد ماندن در دستشویی خودداری نمایید.

با پیشرفت تکنولوژی و استفاده مداوم از موبایل و اینترنت موجب شده بسیاری از افراد موبایل خود را به دستشویی برده و مدت زیادی در دستشویی بنشیند. نباید اجازه بدهید استفاده از این سرگرمی ها شما را برای مدت طولانی در دستشویی نگه دارد.  زیاد نشستن در توالت موجب فشار بیشتر به رگ های خونی شده و احتمال بروز این عارضه را در افراد افزایش می دهد.

در صورتی که احساس اجابت مزاج ندارید خود را مجبور به اجابت مزاج نکنید! این کار موجب افزایش فشار بر بالش های وریدی و در نهایت بروز این بیماری می شود. هم چنین در صورتی که احساس دفع دارید اما نمی توانید، از فشار و  زور زدن خودداری نمایید. بهتر است بلند شوید مقداری راه بروید. این کار می تواند موجب دفع راحت تر در شما شود.

برای جلوگیری از بیماری هموروئید، دفع مدفوع را به تاخیر نیندازید!

برای پیشگیری از ابتلا به هموروئید لازم است هرگاه احساس دفع داشتید از دستشویی استفاده کنید. تاخیر در دستشویی رفتن می تواند موجب سفت شدن مدفوع شود که در نهایت در هنگام دفع موجب فشار آوردن به مقعد شده و ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

از نگه داشتن نفس در هنگام اجابت مزاج خودداری نمایید!

در هنگام دفع مدفوع از فشار دادن و یا حبس نفس ، خودداری کنید.  این امر می تواند احتمال بروز این عارضه را در شما افزایش دهد.

 از خوردن مواد غذایی که موجب یبوست می شود خودداری کنید!

بعضی از مواد ارزش غذایی نداشته و تنها موجب بروز یبوست و در نهایت بیماری های مقعدی در افراد می شود.  بنابراین از مصرف چیپس ، پفک ، نوشیدنی های گازدار ناسالم پرهیز نمایید. فرآورده های شور و یا تند می تواند خطر ابتلا به هموروئید را افزایش دهد.

برای جلوگیری از بیماری هموروئید اجسام سنگین را بلند نکنید!

بلند کردن وسایل سنگین می تواند بر تمام بدن شما تاثیر بگذارد و موجب فشار آوردن به قسمت های مختلف بدن از جمله رگ هایی که در ناحیه مقعد شما قرار دارند، شود. با بلند کردن اشیا سنگین  این رگ ها تحت فشار قرار می گیرند و همین امر موجب افزایش بروز این عارضه می شود.

از دستمال مرطوب استفاده کنید.

دستمال مرطوب نسبت به دستمال توالت نرم تر بوده و با ملایمت بیشتری ناحیه مقعد را تمیز می کند . از دستمال های مرطوب بدون الکل که معطر نیستند برای این منظور استفاده نمایید در غیر اینصورت موجب تحریک ناحیه مقعد خواهد شد.

استفاده از وان آب گرم

نشستن در آب گرم نه تنها در درمان هموروئید موثر است و درد های ناشی از آن را آرام می کند، بلکه تا حد زیادی از مبتلا شدن به این عارضه جلوگیری می کند. دقت داشته باشید که آب خیلی گرم و داغ نباشد که پوست شما را تحریک کند.

مراجعه به پزشک متخصص در صورت اسهال مزمن و یا یبوست

اسهال شدید نیز مانند یبوست می تواند موجب بروز این بیماری در مقعد شود؛ زیرا در هنگام اسهال لازم است مدت زمان بیشتری را در دستشویی بمانید و باید مقعد خود را بیشتر تمیز کنید، که همین امر موجب حساسیت در مقعد می شود. بنابراین لازم است در صورتی که به طور مدام از یبوست یا اسهال رنج می برید به پزشک مراجعه نمایید تا با انجام معاینه و آزمایش های گسترده علت آن را کشف و درمان کنید و از بروز این بیماری جلوگیری نمایید.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]