بیماری های پستان انواع مختلفی دارند؛ التهاب، عفونت، کیست سینه و تومور با یا بدون درد که بعضی این تومورها خوش خیم هستند و بعضی دیگر بدخیم. اغلب زنان تغییراتی را در مقطعی از زمان تجربه می کنند. سن، سطح هورمونی و مصرف برخی داروها ممکن است موجب تشکیل توده، برآمدگی و ترشحات (مایعی که شیر نیستند) شود. اگر توده، درد یا سوزش پوست در سینه دارید، به پزشک مراجعه کنید.
مشکلات جزیی و جدی سینه علائم مشابه ای دارند. اگرچه زنان بسیاری از سرطان می ترسند، اغلب مشکلات و بیماری های پستان سرطان نیست. دراینجا بعضی از تغییرات سینه ذکر می شود:
- تغییرات فیبروکیستیک: توده، ضخیم شدن و تورم قبل از دوره قاعدگی
- کیست، توده های مایع
- فیبروادنوما: توده گرد، جامد و لاستیک مانند که به راحتی حرکت می کند و در زنان جوان دیده می شود
- پاپیلوم داخل حفره ای: توده شبیه زگیل نزدیک نوک سینه
- مجاری مسدود شیر
- تولید شیر وقتی زن شیر نمی دهد.
بیماری فیبروکیستیک سینه :
این بیماری سینه، فیبروکیستیک نامیده می شود که خوش خیم (غیرسرطانی) بوده و در سینه حالت توده ای دارد. سینه های فیبروکیستیک خطرناک یا مضر نیستند اما ممکن است در بعضی زنان آزاردهنده باشد.
علائم بیماری فیبروکیستیک سینه
بیمار این علائم را تجربه می کند:
- تورم
- درد
- ضخیم شدن بافت
- توده در یک یا دو سینه
علت فیبروکیستیک چیست؟
بافت سینه در واکنش به هورمون تخمدان تغییر می کند. اگر سینه با این عارضه دارید، تغییرات بیشتری را در واکنش به این هورمون ها خواهید داشت که می تواند به تورم، کشیدگی یا دردناک بودن توده منجر شود.
بیماری خوش خیم سینه چیست؟
اگر توده ای را در سینه احساس می کنید، اولین فکری که خواهید داشت سرطان سینه است. خوشبختانه، اکثریت توده های سینه خوش خیم یعنی غیر سرطانی هستند. هرچند تعییرات سینه سرطانی یا تهدید کننده نیستد اما می تواند خطر ابتلا به سرطان را در آینده افزایش دهد.
این بیماری بر تمام جنسیت ها تاثیرگذار است. مردان می توانند سینه متورم و بزرگ همراه با توده داشته باشند که ژنیکوماستی گفته می شود. خطرابتلا به بیماری خوش خیم سینه افزایش می یابد اگر شما:
- سابقه پزشکی خانوادگی سرطان یا بیماری خوش خیم سینه دارید.
- درمان جایگزینی هورمون استفاده می کنید.
- عدم توازن هورمونی دارید.
دلایل بیماری انواع بیماری خوش خیم سینه چیست؟
- تغییر در بافت سینه
- عفونت سینه
- جراحت سینه
- نوسان هورمون به ویژه زمان قاعدگی، بارداری یا یائسگی
- استفاده از دارو هایی مانند داروهای ضد بارداری و درمان جایگزینی هورمون
- نوشابه های حاوی کافئین
انواع خوش خیم بیماری های پستان
این بیماری انواع مختلفی دارد. انواعی از این بیماری که در زیر به آن اشاره شده است خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهد و نیازی به درمان ندارد:
- کیست سینه: یک چهارم توده سینه کیست مایع است.
- فیبروادنوما: رایج ترین تومور جامد غیرسرطانی در سینه در زنان بین 15 تا 35 سال وجود دارد. فیبروادنوما خطر سرطان را افزایش نمی دهد و بدون درمان خوب می شوند.
- تغییرات فیبروکیستیک سینه: نوسان هورمون درسینه احساس توده، تراکم به ویژه قبل از قاعدگی ایجاد می کند.
هر زنی می تواند به این بیماری مبتلا شود، اما ابتلا به آن در زنان بین 20 سال تا 50 سال رایج تر است. قرص ضد بارداری ممکن است علائم بیماری را کاهش دهد و هورمون درمانی ممکن است علائم را افزایش دهد. این علائم معمولا بعد از یائسگی بهبود یافته یا برطرف می شوند.
درمان فیبروکیستیک
زنانی که بیماری سینه دارند به درمان تهاجمی نیازی ندارند. مسکن های بدون نسخه مانند ایپوپروفن و استامینوفن می تواند بطور موثر درد را تسکین دهد.
تغییر در رژیم غذایی: بعضی دریافتند که مصرف کافئین، خوردن غذای کم چربی یا مکمل های ضروری اسید چرب علائم بیماری سینه را کاهش می دهد.
چه زمانی با پزشک تماس بگیرید؟
اگر هریک از موارد زیر را تجربه می کنید، با پزشک خود تماس بگیرید:
- توده های غیرمعمول یا جدید در سینه
- قرمزی یا چروک شدن پوست سینه
- ترشحات نوک سینه به ویژه اگر شفاف، قرمزی یا خونی است .
کیست سینه
کیست سینه ، کیسه های مایع داخل سینه است. این کیست ها معمولاً غیرسرطانی (خوش خیم) هستند. یک یا چند کیست می تواند در سینه وجود داشته باشد. کیست سینه معمولا شبیه انگور یا بادکنک پر از آب بوده و گاهی سینه به نظر سفت است. کیست به درمان نیازی ندارد مگر بزرگ، دردناک یا ناراحت کننده باشد.
تشخیص کیست سینه
معاینه سینه، تصویربرداری مانند سونوگرافی یا ماموگرافی و احتمالاً بیوپسی سینه در تشخیص کیست سینه استفاده می شود.
فیبروادنوما: توده خوش خیم، سفت، نرم و جامد است و معمولاً درزنان اوایل بیست سالگی و اواخر آن دیده می شود. فیبروادنوما توده های بدون درد هستند و آزادانه حرکت می کنند. در اندازه متفاوتند و در هرجایی از بافت سینه رشد می کند.
سرطان سینه
متداول ترین نوع سرطان است. بروز این سرطان در زنان بالای 50 سال شایع تر است اما زنان جوان نیز می توانند به این سرطان مبتلا شوند. در موارد نادر، مردان نیز به سرطان مبتلا می شوند
علائم سرطان سینه
اولین نشانه سرطان که زنان به آن توجه می کنند وجود توده یا بافت ضخیم در سینه است. درصورت مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنید:
- بافت ضخیم یا توده جدید در هریک از سینه ها که قبلا درآن ناحیه وجود نداشت.
- تغییر در اندازه یا شکل یکی یا هر دو سینه ها
- ترشح مایع از نوک سینه
- توده یا تورم در زیر بغل
- گودی روی پوست سینه
- جوش اطراف یا روی نوک سینه
- تغییر ظاهر نوک سینه مانند فرورفتن در سینه
- لازم به ذکر است که درد سینه معمولاً نشانه سرطان نیست.
دلایل بروز سرطان سینه چیست؟
دلایل سرطان سینه کاملا مشخص نیست و این امر تشخیص سرطان را مشکل می کند.
سابقه خانوادگی می تواند در شناسایی این بیماری کمک کند.
خطر ابتلا به سرطان سینه با سن افزاییش می یابد.
اگر بستگان نزدیکی دارید که مبتلا به سرطان بوده است، شما در معرض ابتلا به این بیماری هستید؛ عامل ژنتیک نیز می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد.
نکروز چربی توده سفت، گرد و بدون درد است که براثر بافت چربی آسیب دیده و متلاشی شده ایجاد می شود. این نارسایی در زنانی با سینه بزرگ یا بعد از کبودی ایجاد می شود. این توده ها بدخیم نیستند و احتمال سرطان سینه را افزایش نمی دهند. این حالت بعد از لامپکتومی و پرتودرمانی توده سرطانی قبلی باشد.
دیدگاه خود را بنویسید